Fysiske tiltak

For offentlige bygg er det krav om universell utforming og tilgjengelighet. Uansett funksjonsnedsettelse skal alle ha tilgang til offentlige bygg og kunne delta i aktivitetene som foregår der. For hørselshemmede som bruker høreapparat er det viktig med god akustikk og minst mulig støy. Skolen er et offentlig bygg, og for hørselshemmede barn blir det viktig å legge til rette for gode lytteforhold.

De som hører dårlig bruker ofte synet for å kompensere for hørselstapet. Så det blir også viktig å tilrettelegge det visuelle miljøet, med blant annet gode lysforhold. Det er skolen, eller skoleeier, som har ansvar for å tilrettelegge på en best mulig måte. Skolen kan få hjelp av en audioingeniør fra hjelpemiddelsentralen eller Statped til dette arbeidet. Vanligvis er det slik at rektor tar kontakt med hjelpemiddelsentralen eller Statped og det vil komme en audioingeniør som måler akustikk, etterklangstid og lysforhold.

Med bakgrunn i dette sendes det en rapport til skolen om hvilke fysiske utbedringer som eventuelt må gjøres. Rektor tar så kontakt med kommunen ved teknisk etat eller vedlikehold som gjør de utbedringene som trengs.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *