Årsaker

Det finnes mange ulike årsaker til nedsatt hørsel og her nevnes bare noe av dem. Mer utfyllende informasjon kan du lengre nede på denne siden, under les mer.

Det kan oppstå ufarlige og forbigående mekaniske hørselstap som ikke trenger noen omfattende behandling. Eksempler på det kan være: lufttrykksendringer, forkjølelse med påfølgende ørebetennelse eller mellomørebetennelse. For barn som får gjentatte ørebetennelse er det viktig å være oppmerksom på eventuelle konsekvenser for barnets naturlige språkutvikling.

Ørevoks som tetter øregangen kan være en årsak til mekanisk hørselstap, og denne skal fjernes av lege. Det kan også være at barnet har puttet små gjenstander inn i øregangen, noe som gir ubehag og nedsatt hørsel frem til gjenstanden er fjernet.

Kronisk mellomørebetennelse er en vanlig årsak til mekanisk hørselstap og det krever medisinsk behandling. Det samme gjør otosklerose som er en forbening i overgangen mellom stigbøylen og det indre øret.

Når det gjelder nevrogene tap så krever de en annen type behandling. Blant disse hørselstap så finner vi alderdomssvekkelse, støyskader, medfødte hørselstap, ulike sykdommer og skader samt premature barn. Overforbruk av enkelte typer medisiner kan også føre til nevrogene hørselsskader.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *