Pedagoger

Statped gir ulike kurstilbud til pedagoger og andre ansatte som skal undervise hørselshemmede elever. Formålet med kursene er å gi en grunnleggende innsikt i og forståelse for hvilke konsekvenser hørselstap kan ha for den enkelte elev.
For pedagogene er det viktig å delta på slike kurs i god tid før de starter undervisningen. Da blir det lettere å tilpasse undervisningen for den hørselshemmede.

Mye av tilretteleggingen rundt en hørselshemmet elev går ut innebærer ofte behov for kompetanseheving om hørselsfaget, og er et klart virksomhetsansvar. Skoleledelsen bør derfor også delta på slike kurs for å få den nødvendige kunnskap om og forståelse for at de anbefalte tiltak er nødvendige. Det kan også gjennomføres kompetanseheving for hele personalet ved den enkelte skole.
De fleste kursene gjennomføres hos Statped, men det tilbys også kurs lokalt i samarbeid med instanser som for eksempel skolemyndigheter, PPT og foreldreforeninger.
Kurstilbudene oppdateres med jevne mellomrom, så for nærmere informasjon om hvilke kurs som tilbys nå kan du gå inn på www.statped.no og lese om tilbudene. Erfaring tilsier at både lærere og foreldre opplever slike kurstilbud som svært verdifulle.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *